Üniversitemizde “Yabancı Uyruklu Bireylerde Bağımlılık ve Tedavi Süreçleri” Başlıklı E-Konferans Gerçekleştirildi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (KODAM) tarafından; Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi’nden Arş. Gör. Dr. Osman Ülker’in yönlendirici ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi(YEDAM)’nde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Rabia Alioğlu’nun konuşmacı olduğu “Yabancı Uyruklu Bireylerde Bağımlılık ve Tedavi Süreçleri” başlıklı e-konferans gerçekleştirildi.

Alioğlu, bireylerin madde bağımlısı olma süreci hakkında önemli bilgiler vererek konuşmasına başladı. Madde bağımlılığının nörolojik bir rahatsızlık olduğunu ifade etti. İlaveten bağımlılık yapan maddeler ve bu maddelerin insan sağlığına olumsuz etkileri hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu. Ardından geçici koruma altındaki Suriyeli sığınmacılar özelinde yabancı uyruklu kişilerde madde bağımlılığına değindi. Ülkemizdeki yerli nüfusta olduğu gibi yabancı uyruklu bireylerde de bu tür maddelerin kullanım oranının azımsanmayacak bir seviyede olduğunu belirtti. Ülkelerinden ayrı düşen ve yeni bir toplumda rol kazanmaya çalışan bağımlı yabancı uyruklu bireylerin daha hassas olduklarını söyledi. Alioğlu, kişinin bağımlı olduğu madde ve bağımlılık sebebiyle içinde bulunduğu psikolojik durumunun tedavinin gidişatı açısından en önemli belirleyici olduğunu sözlerine ekledi.

E-konferans soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.