Üniversitemize 3132 Yeni Öğrenci Gelecek

Üniversitemize 2019-2020 eğitim-öğretim yılında toplam 3132 yeni öğrenci gelecek.

Ziraat Fakültesinin ilk kez, Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünün de yeniden öğrenci aldığı bu eğitim döneminde yeni öğrencilerin 913’ünün lisans programlarına, 888’inin önlisans programlarına kayıt yaptırması bekleniyor.

Bunun yanında Fen Bilimleri Enstitüsünde 51 yüksek lisans, 5 doktora öğrencisi; Sosyal Bilimler Enstitüsünde 150 tezsiz yüksek lisans, 127 tezli yüksek lisans, 9 doktora öğrencisi; Sağlık Bilimleri Enstitüsünde de 30 yüksek lisans öğrencisi ve BESYO'da özel yetenek sınavıyla 160 öğrenci; İlahiyat Fakültesi lisans tamamlama programında da 32 öğrenci üniversitemizde öğrenim görecek.

Ayrıca Somali, Fas, Mısır ve Suriye uyruklu 767 uluslararası öğrenci de Üniversitemiz bünyesine katılacak.