KİYÜ Kitap Beşiği Öğrenci Topluluğu İftarda Bir Araya Geldi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kitap Beşiği Öğrenci Topluluğu, Üniversitemiz Uygulama Oteli Restoranı’nda bir iftar programı düzenledi.

İftara, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve eşi, Anadolu Mektebi kurucusu ve aynı zamanda 58. ve 59. Hükümetlerde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevinde bulunan Prof. Dr. Sami Güçlü, İl Milli Eğitim Müdürü Emin Akkurt ve eşi, Kilis Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ali Genç, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Bekir Şen, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Hüküm, Fen- Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. M. Fatih Kanter katıldı.

Topluluk üyelerinin bir araya geldiği iftar programında, Kitap Beşiği Topluluğu adına Esma Ersun Şen'in selamlama ve teşekkür konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Emin Akkurt, kitap ve okumanın önemine kısaca değindi.

Rektör Karacoşkun yaptığı konuşmada, üniversitemizde kitap ve okuma üzerine bir araya gelen öğrenci topluluğuyla beraber iftar yapmış olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek üniversitemizde bu tür öğrenci topluluklarının sayısının artması gerektiğini ifade etti. Rektör Karacoşkun, bu bağlamda üniversite yönetimi olarak her türlü desteği esirgemeyeceklerini ifade ederek örnek bir topluluk olarak gösterdiği Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kitap Beşiği Öğrenci Topluluğu’na teşekkür etti.

İftar programının onur konuğu olan Anadolu Mektebi kurucusu ve aynı zamanda 58. ve 59. Hükümetlerde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevinde bulunan Prof. Dr. Sami Güçlü, “Bugün bu salonda beni duygulandıran ve aynı zamanda gelecek adına umutlandıran bir tablo ile karşı karşıya olmak beni ziyadesiyle mutlu etti.” Üniversite öğrencilerinin kitabı hayatlarının merkezine alarak bir yaşam kurmalarının önemine değinen Güçlü, “Bu gün böyle bir sahneyle karşılaşmak beni daha çok heyecanlandırdı." dedi.

Güçlü, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kitap Beşiği Öğrenci Topluluğu’na ve bu topluluğun faaliyetlerine desteklerinden dolayı Rektör Karacoşkun’a teşekkürlerini ifade etti.

İftar programının ardından üniversite şeref defterini imzalayan Sami Güçlü, üniversitenin İnciraltı Sosyal Tesisleri’nde bir süre daha öğrenciler ve akademisyenler ile sohbet etti.