KİYÜ İle Türk Kızılay Arasında YÖS Hazırlık Kursu Protokolü İmzalandı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Türkçe Dil Öğretimi Merkezi (TÖMER) ile Türk Kızılayı Kilis Toplum Merkezi arasında Suriyeli öğrencilere yönelik Türkçe öğretimi ve Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavını (YÖS) kapsayan bir işbirliği protokolü imzalandı.

Protokolü Kilis 7 Aralık Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Türk Kızılay adına da Türk Kızılay Toplum Merkezi Yöneticisi Zeynep Meltem Torun imzaladı.

Rektör Karacoşkun protokol töreninde yaptığı konuşmada, Türkçe öğretimi konusunda TÖMER olarak engin bir tecrübe edindiklerini belirterek bundan sonra da böyle kurslar düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. Karacaoşkun, üniversite ile Türk Kızılay arasındaki koordinasyonun arttırılması noktasında öğrenci topluluğunun daha etkin rol oynaması için destek olacaklarını ifade etti.

İmzalanan protokol uyarınca Suriyeli öğrencilere TÖMER tarafından B2 Kursu YÖS hazırlık kursu ile Türkçe dil kursları düzenlenecek.