Rektör Yardımcımız Yıldırım, “I. Uluslararası Teknoloji Transferi Sempozyumu”na Katıldı

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Ali Yıldırım, 39 ulusal, 6 uluslararası kurum desteğinde ve 45 üniversitenin paydaşlığıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “I. Uluslararası Teknoloji Transferi Sempozyumu”na katıldı. Rektör Yardımcımız Yıldırım’a Genel Sekreterimiz Necdet Bozgeyik ile Doç. Dr. Efe Çetin Yılmaz da eşlik etti.

Temel bilimlerden mühendisliğe, sağlık bilimlerinden sosyal bilimlere kadar tüm alanlardaki teknolojik yeniliklerin dünya çapında sunulmasını ve ticarileşme süreçlerinin kolaylaştırılması hedefleyen sempozyumda, Samsun Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRK PATENT), Ulusal Ajans, Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP), Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama’nın (TTP) katılımıyla hibrit olarak, 6 farklı ülkeden 23’ü yabancı bilim insanı olmak üzere toplamda 500 bilim insanı yer aldı.