Üniversitemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

Üniversitemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Abdullah Enverî Kongre Merkezi Kokteyl Salonu’nda kadın personellerimize yönelik etkinlik düzenlendi.

Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADAMER) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İpek Ağcadağ Çelik’in günün anlam ve önemini ifade ettiği konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun konuşmalarını yaptı. Her ne kadar yaratılış özellikleri farklı olsa da kadınların erkeklere, erkeklerin de kadınlara üstün olmadığını ve birbirlerini tamamladıklarını ifade eden Rektörümüz Karacoşkun, sadece bu anma gününde değil diğer bütün günlerde aynı hassasiyetle hareket edilmesi gerektiğini vurguladı ve kadın mağduriyetlerine yönelik sorunların bütün toplumun hassasiyetiyle ortadan kaldırılması ve artık gündemimizden çıkması gerektiğini ifade etti.

Dr. Öğr. Üyesi Ali Nünükoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Özgüç Acun Arslan’ın icra ettiği müzik dinletisi eşliğinde gerçekleştirilen kokteylde her bir kadın çalışanımızın adına dikilen fidanları gösterir sertifika günün anısına hediye edildi.