Üniversitemizde “Türk Sanat Müziği Bahar Konseri” Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda, Kilis Musiki Derneği organizasyonu ve Kilis Kent Konseyi ile Üniversitemiz El Sanatları Öğrenci Topluluğu iş birliğiyle Türk Sanat Müziği Bahar Konseri gerçekleştirildi.

Konsere, Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Ali Yıldırım katıldı. Kilis Kent Konseyi ve Baro Başkanı Av. Hayri Muammer Fazlıağaoğlu’nun da iştirak ettiği konserde musiki severler bir araya geldi.

Mustafa Türkay Mecilioğlu’nun şefliğinde icra edilen konserin ilk bölümünde, Kilisli bestekârlar Alâeddin Yavaşça, Bilge Özgen, İbrahim Halil Taşkent, Hülya Gökçe, Ökkeş Özköseler, Mustafa Türkay Mecilioğlu’nun eserlerine yer verildi. İkinci bölümde ise ağırlıklı olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden türküler söylendi.