Ünvanı

Dr. Öğr. Üyesi

Pınar GÜMÜŞ

Adı-Soyadı

Pınar GÜMÜŞ

Doğum Yılı ve Yeri

Fakülte/Yüksekokul

Sağlık Bilimleri

Bölüm

Beslenme ve Diyetetik

Yabancı Dil

E-posta/Web

pinargumus@kilis.edu.tr

Telefon/Faks

348 814 26 66

EĞİTİM BİLGİLERİ

Derece

Üniversite/Enstitü-Fakülte/Alan

Yıl

Doktora

Gaziantep Üniversitesi

-2020

Doktora

University of Massachusetts Amherst (DSA)

2018-2020

Yüksek Lisans

İnönü Üniversitesi

-2015

Lisans

Gaziantep Üniversitesi

-2013

AKADEMİK/MESLEKTE DENEYİM

Görev Ünvanı

Kurum/Kuruluş

Görev Dönemi

Arş. Gör.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi

2013-

Arş. Gör.

University of Massachusetts Amherst

2018-2020

ARAŞTIRMA ALANLARI

Yüksek Lisans Tezi

Doktora Tezi

Yönettiği Yüksek Lisans Tezleri

Yönettiği Doktora Tezleri

Araştırma Alanları

Dairy science and technology

Strategies to inhibit lipid oxidation

Impact of processing on bioactive lipids


İDARİ GÖREV DENEYİMİ

İDARİ GÖREVLER

Görev

Görev Yılı

Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Yardımcısı 2021-

KURUL ÜYELİKLERİ

Görev

Görev Yılı

YAYIN BİLGİLERİ

Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Gumus, P., Hayaloglu, A. A. (2019) Effects of blends of camel and calf chymosin on proteolysis residual coagulant activity microstructure and sensory characteristics of White-brined cheese. Journal of Dairy Science, 102(7), 5945–5956.

Gumus, P., Decker, E., Maskan, M. (2020). Neutralization of sunflower seed oil by Ca(OH)2, MgO, and Na2SiO3 as an alternative to NaOH. Fresenius Environmental Bulletin, 29(9), 7913-7921.


Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında (Proceedings) Basılan Bildiriler

1) Gumus, P., Hayaloglu, A.A., “Comparison of the blends of camel chymosin and calf rennet on cheese-making performance and quality characteristics of white-brined cheese.” 9th Cheese symposium, 12-13 November 2014, Cork-Ireland.

2) Ucan, F., Gumus, P., The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus " 01-04 October 2015, Sarajevo – Bosnia and Herzegovina.

3) Gumus, P., Uzun Özcan, A. “Soy Milk and Soy Milk Products” International Conference on Natural Science and Engineering (ICNASE’16) March 19-20, 2016, Kilis-Türkiye.


4) Uzun Özcan, A., Gumus, P. “Stimulating the Usage of Wheat Germ Partially Replaced By Flour in Ready to Eat Cakes” International Conference on Natural Science and Engineering (ICNASE’16) March 19-20, 2016, Kilis-Türkiye.

5) Gumus, P., Özpalas, B., “Applications of Some nanomaterials in Food Packaging” 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2016), October 26-28, 2016, Adana/Turkey.

6) Özpalas, B., Gumus, P. “Use of Nano-Sensors in Food Packaging” 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2016), October 26-28, 2016, Adana/Turkey.

 

7) Özpalas, B., Gumus, P. “Effects of Probiotics on some Gastrointestinal Disorders” 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2016), October 26-28, 2016, Adana/Turkey. 

8) Gumus, P., Maskan, M. "Minimal Refining Method for Sunflower Seed Oil" International Multidisciplinary Congress of Eurasia (IMCOFE'17) August 23-25, 2017, Roma-Italy. 

9)  Gumus, P., Hayaloglu, A.A. “Comparison of The Residual Coagulant Activity in Different Blends of Calf Rennet and Camel Chymosin of White-Brined Cheese” International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11-13 April 2018, Spice Hotel, Antalya - Turkey.

10)  Gumus, P ., Satouf, M.,  Karadayi,  D., Firat,  F., Kocum,  E.,  Kiraz,  E., Ozkaya,  R. “Effect of Some Packaging Materials During Storage on Quality and Shelf-life of Olive Oil” International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11-13 April 2018, Spice Hotel, Antalya - Turkey.

11) Gumus, P., Decker, E., Maskan, M. "Minimal Refining Processes of Sunflower Oil to Enhance Oxidative Stability" 9th Annual Life Sciences Graduate Research Symposium November 22, 2019, Massachusetts, USA.

12) Gumus, P, Decker, E., Maskan, M. "Some Quality Characteristics of The Minimal Refined Sunflower Oil " Applied Sciences Congress December 20-22, 2019.

Yazılan Uluslararası Kitaplar veya Kitaplarda Bölümler

Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler

Yazılan Ulusal Kitaplar veya Kitaplarda Bölümler

Diğer Yayınlar



PROJELER

BAPYB, Researcher 2014-2015

BAPYB, Researcher 2018-2020


ÖDÜLLER

YÖK-YUDAB Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu 

DİĞER BİLİMSEL ETKİNLİKLER

Lipid Oxidation & Antioxidant Short Course, March 21-22, 2019, Massachusetts, USA