Ünvanı

Arş. Gör.

BEYZA ÖZPALAS

Adı-Soyadı

BEYZA ÖZPALAS

Doğum Yılı ve Yeri

15/08/1989

Fakülte/Yüksekokul

MÜHENDİSLİK-MİMARLIK

Bölüm

GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Yabancı Dil

E-posta/Web

beyzaozpalas@kilis.edu.tr

Telefon/Faks

EĞİTİM BİLGİLERİ

Derece

Üniversite/Enstitü-Fakülte/Alan

Yıl

Lisans

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ

2007-2011

Yüksek Lisans

UNIVERSITY OF READING

2014-2015

Doktora

HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ / ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

2018-

AKADEMİK/MESLEKTE DENEYİM

Görev Ünvanı

Kurum/Kuruluş

Görev Dönemi

Arş. Gör.

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ

15.04.2016-

Arş. Gör.

YUSUF ŞEREFOĞLU SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

2019-

ARAŞTIRMA ALANLARI

Yüksek Lisans Tezi

Effects of probiotics on respiratorty tract infections

Doktora Tezi

Yönettiği Yüksek Lisans Tezleri

Yönettiği Doktora Tezleri

Araştırma Alanları

Gıda, Sağlık ve Beslenme, Diyabet


İDARİ GÖREV DENEYİMİ

İDARİ GÖREVLER

Görev

Görev Yılı

KURUL ÜYELİKLERİ

Görev

Görev Yılı

YAYIN BİLGİLERİ

Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında (Proceedings) Basılan Bildiriler

ÖZPALAS BEYZA,ÖZER EMİR AYŞE (2019). FUNCTIONAL FOOD ADDITIVES: DIETARY FİBRES. 2. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:5835469)

ÖZPALAS BEYZA,ÖZER EMİR AYŞE (2019). GÜNCEL GIDA TAKVİYELERİ VE SAĞLIK. 2. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:5835390)

ÖZPALAS BEYZA,ÖZER EMİR AYŞE (2019). ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN İÇECEK TÜKETİM TERCİHLERİNİN BELİRLENMESİ. 2. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:5835351)

ÖZPALAS BEYZA,ÖZER EMİR AYŞE (2019). Nanotechnology Applications in Food Industry: Nanomaterial and Nanocapsule. IAARHIES 151st International Conference on Engineering TechnologyYıl:2019 (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:5835577)

ÖZPALAS BEYZA,ÖZER EMİR AYŞE (2018). Bioactive Peptides:Functional Properties and Health Effects. The International Academic Association of Researchers in Humanities, IT, Engineering and Science, 1(1), 24-27. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4718083)

ÖZPALAS BEYZA (2018). Gut Microbiota and Colorectal Cancer. V. International Multidisciplinary Congress of Eurasia (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:5570583)

ÖZPALAS BEYZA,ÖZER EMİR AYŞE (2018). Development of Gluten-Free Healthy Cracker Snacks Using Respond Surface Method. V. International Multidisciplinary Congress of Eurasia (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:5570580)

ÖZER EMİR AYŞE,ÖZGEN SARA BETÜL,ÖZPALAS BEYZA,KARAASLAN İREM (2018). Development of Gluten- Free Cracker Snacks Using Chicpea, Quinoa Flours. INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:5570375)

ÖZPALAS BEYZA,ÖZER EMİR AYŞE (2018). Development Functional Gluten Free Biscuits from Buckwheat, Amaranth and Quinoa Flour. INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:5570377)

ÖZPALAS BEYZA,ÖZGEN SARA BETÜL,KARAASLAN İREM,ÖZER EMİR AYŞE (2018). Nutritional changes during extrusion. INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:5570381)

ÖZER EMİR AYŞE,ÖZPALAS BEYZA,ÖZGEN SARA BETÜL,KARAASLAN İREM (2018). Gluten Free Noodle Enriched with Chickpea and Quinoa: Cooking Property, Colour and Sensory Properties. INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:5570378)

ÖZER EMİR AYŞE,ÖZPALAS BEYZA (2017). Consumed as Food Edible Wild Plants Some of the Aegean Region, Consumption Method and Functional Properties. İnternational Conferance on Agriiculture , Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4152090)

ÖZER EMİR AYŞE,ÖZPALAS BEYZA,DİDİN MUSTAFA (2017). Cooking Behavior, Colour and Sensory Properties Enriched Noodles with Chickpea and Buckwheat. The 13th ANNUAL MEETING”DURABLE AGRICULTURE – AGRICULTURE OF THE FUTURE (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:3700374)

ÖZER EMİR AYŞE,ÖZPALAS BEYZA,DOLĞUN SARA BETÜL (2017). Enriched Gluten Free Cookie with Low Glysemic Index Using Response Surface Method. 2 nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:3700178)

ÖZER EMİR AYŞE,ÖZPALAS BEYZA,DİDİN MUSTAFA,AKSAY SALİH (2017). Production of Turkish Delight with Blood Orange JuiceUsing Response Surface Method. 2 nd International Mediterranean Science and Engineering Congress, 1999-1999. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:3700222)

ÖZER EMİR AYŞE,ÖZPALAS BEYZA (2017). Review on The Potential Heatlhy Risk of Nanotechnology Applicaitons in Food Industy. 4th North and East European Congress on Food (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:3645067)

ÖZPALAS BEYZA,ÖZEN HATİCE NEVGÜN (2017). Review on Treatment of Helicobacter pylori infection with probiotics. 4th North and East European Congress on Food (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:3645079)

ÖZPALAS BEYZA,ÖZER EMİR AYŞE (2017). Effects of Caffeine on Health and Nutrition. International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technology (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:3700308)

ÖZER EMİR AYŞE,ÖZPALAS BEYZA (2017). Determination of Cooking Methods and Consumption Frequency of Local Foods in Hatay Provience. İnternational Conferance on Agriiculture , Forest, Food Sciences and Technologies (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4152026)

ÖZPALAS BEYZA,ÖZER EMİR AYŞE (2017). Nanotechnology Applications in Functional Foods. International Conference on Agriculture, Forest, Food Scıences and Technologies (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:3645089)

ÖZPALAS BEYZA,ÖZER EMİR AYŞE (2016). Milk and Dairy Products The Place of Milk and Milk products in The Food Pyramid andthe Importance of Healthy Eating. International Congress on Food of Animal Origin (Uluslararası Hayvansal Gıdalar Konferansı), 77-78. (Özet Bildiri/)(Yayın No:2942903)

ÖZER EMİR AYŞE,ÖZPALAS BEYZA (2016). The Place of Meat and Meat Products in the Food Pyramid and the Importance of Healthy Nutrition. International Congress on Food of Animal Origin (/)(Yayın No:2942921)

ÖZPALAS BEYZA,GÜMÜŞ PINAR (2016). Effects of probiotics on some gastrointestinal disorders. 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, 1(1), 1614-1617., Doi: 478 (Tam Metin Bildiri/)(Yayın No:2927956)

GÜMÜŞ PINAR,ÖZPALAS BEYZA (2016). Applications of some nanomaterials in food packaging. 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, 1(1), 1619-1621., Doi: 480 (Tam Metin Bildiri/)(Yayın No:2927981)

ÖZER EMİR AYŞE,ÖZPALAS BEYZA (2016). The effects of probiotic containing lactobacillus on human healthy. 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, 1(1), 4941-4945., Doi: 1423 (Tam Metin Bildiri/)(Yayın No:2928004)

 ÖZPALAS BEYZA,GÜMÜŞ PINAR (2016). Use of nano sensors ın food packagıng. 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, 1(1), 1622-1624., Doi: 481 (Tam Metin Bildiri/)(Yayın No:2927991)

ÖZER EMİR AYŞE,ARSLAN ZERRİN,ÖZPALAS BEYZA (2016). The place and Importance of Egg in Healthy Nutrition A sociological View for Production and Consumption of Egg in Turkey. International Congress on Food of Animal Origin, 114-117. (Özet Bildiri/)(Yayın No:2942953)

 


Yazılan Uluslararası Kitaplar veya Kitaplarda Bölümler

Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

ÖZPALAS, Beyza, and Emir Ayşe ÖZER. "Kafeinin İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri." Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi 6 (2017): 297-305.

Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler

Yazılan Ulusal Kitaplar veya Kitaplarda Bölümler

BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI, Bölüm adı:(DİABETES MELLİTUS VE VİTAMİNLER) (2019)., ÖZPALAS BEYZA,ÖZER EMİR AYŞE, Güven Plus Grup A.Ş. Yayınları, Editör:Çetin YAMAN, Nazan ERENOĞLU SON, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 27, ISBN:978-605-7594-24-2, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 5835708)

 

 


Diğer Yayınlar



PROJELER

Öğün yerine geçebilecek bisküvi üretimi ve optimizasyonu. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi BAP projesi 2020, Araştırmacı. Devam Ediyor

ÖDÜLLER

Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Yükseköğrenim Bursu 2012

DİĞER BİLİMSEL ETKİNLİKLER