Ünvanı

Dr. Öğr. Üyesi

ANIL UZUN ÖZCAN

Adı-Soyadı

ANIL UZUN ÖZCAN

Doğum Yılı ve Yeri

Ceyhan/ADANA

Fakülte/Yüksekokul

YUSUF ŞEREFOĞLU SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Bölüm

BESLENME ve DİYETETİK

Yabancı Dil

E-posta/Web

aniluzunozcan@kilis.edu.tr

Telefon/Faks

EĞİTİM BİLGİLERİ

Derece

Üniversite/Enstitü-Fakülte/Alan

Yıl

Lisans

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2001-2006(HAZIRLIK SINIF)

Yüksek Lisans

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA BİLİMLERİ

2007-2010

Doktora

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA BİLİMLERİ

2011-2018

AKADEMİK/MESLEKTE DENEYİM

Görev Ünvanı

Kurum/Kuruluş

Görev Dönemi

Arş. Gör.

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2012-2019

Arş. Gör. Dr.

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2019-2020

Dr. Öğr. Üyesi

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ/YUSUF ŞEREFOĞLU SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BESLENME VE DİYETETİK

2020--

ARAŞTIRMA ALANLARI

Yüksek Lisans Tezi

Doktora Tezi

Yönettiği Yüksek Lisans Tezleri

Yönettiği Doktora Tezleri

Araştırma Alanları


İDARİ GÖREV DENEYİMİ

İDARİ GÖREVLER

Görev

Görev Yılı

Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı/Kilis 7 Aralık Üniversitesi/YŞSBF 2020--

KURUL ÜYELİKLERİ

Görev

Görev Yılı

YAYIN BİLGİLERİ

Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Uzun, A. & Bozkurt, H. (2010). "Changes in headspace flavour component composition and texture of kavurma during cooking process", Fleisch wırtschaft (International Journal for meat production, processing, research), 25, (2), 137-140.


Uzun, A. & Bozkurt, H. (2012)."Effect of fat levels and cooking time on volatile compounds and textural attributes", Fleisch wırtschaft (International Journal for meat production, processing, research), 27, (3), 70-77.


Özcan Uzun, A. & Bozkurt, H. (2015). “Physical and Chemical Attributes of a Ready-to-Eat Meat Product during the Processing: Effects of Different Cooking Methods”, International Journal of Food Properties, 18, (11), 2422–2432.


Özcan Uzun, A., Maskan, M., Bedir, M. and Bozkurt, H. (2018). “Effect of ohmic cooking followed by infrared cooking method on lipid oxidation and formation of polycylic aromatic hydrocarbons (PAH) of beef muscle”, Grasas y Aceites, 69, (4), E279.


Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında (Proceedings) Basılan Bildiriler

Özcan Uzun, A., Gümüş, P. 2016. Stimulating the Usage of Wheat Germ Partially Replaced By Flour in Ready to Eat Cakes. Oral presentation. International Conference on Natural Science and Engineering (ICNASE’16). P:2891-2897, 19-20 Mart, Kilis, Türkiye.


Gümüş, P., Özcan Uzun, A. 2016. Soymilk and Soymilk Products. Oral presentation. International Conference on Natural Science and Engineering (ICNASE’16). P:2976-2982, 19-20 Mart, Kilis, Türkiye.


Özcan Uzun, A., Bozkurt, H. (2017). Influence of Ohmic Cooking Followed By Infrared Cooking On Microbial Content of Beef Muscle”, Oral presentation. IV. International Multidisciplinary Congress of Eurasia (IMCOFE 2017). P: 323-328, 23-25 Ağustos, Roma, İTALYA.


Özcan Uzun, A., Uçan Türkmen, F. (2017). Investigation of Changes in Some Quality Criteria With Storing Olive Oil Process Stages/Zeytinyağı Proses Aşamalarının Depolanması ile Bazı Kalite Kriterlerindeki Değişimlerin İncelenmesi, Oral Presentation, 2nd International Energy Engineering Conference. P: 237-243, 12-13 October, Gaziantep, Türkiye.

Özcan Uzun, A., Uçan Türkmen, F., Aslan B., Amuk A. and Değirmenci M. (2017). Zeytinyağı Proses Aşamaları Sırasında Meydana Gelen Bazı Fiziksel ve Kimyasal Değişimlerin İncelenmesi, 2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017). P: 1967-1972, 25-27 October, Adana, Türkiye.

Özcan Uzun, A., Maskan, M., Bedir, M. and Bozkurt, H. (2018). “An Investigation of Increase the Effectiveness of Ohmic Cooking of Meat by Using with Ultrasound Treatment”, ICENS, 2-6 May, Kiev, Ukraine.


Özcan Uzun, A., Maskan, M., Bedir, M. and Bozkurt, H. (2018). “Effect of Ohmic Cooking Alone on Moisture Content and Total Aerobic Mesophilic Count of Beef Muscle”, ICENS, 2-6 May, Kiev, Ukraine.


Yazılan Uluslararası Kitaplar veya Kitaplarda Bölümler

Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler

Özcan Uzun, A. & Bozkurt, H. (2014). “Farklı Tuz, Yağ miktarı ve Pişirme Süresinin Kavurmanın Üretimi Sürecinde TBARS Düzeyine Etkisi”, IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana.


Yazılan Ulusal Kitaplar veya Kitaplarda Bölümler

Diğer Yayınlar



PROJELER

ÖDÜLLER

DİĞER BİLİMSEL ETKİNLİKLER