Üniversitemizde, “18 Aralık Sağlık İdarecileri Günü Etkinliği” Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sağlık Yönetimi Bölümü ve Sağlık Yönetimi Topluluğu tarafından organize edilen “18 Aralık Sağlık İdarecileri Günü” etkinliği, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından, açılış konuşmasını Sağlık Yönetimi Topluluk Başkanı ve Sağlık Yönetimi Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Büşra Biten’in yaptığı program; Sağlık Yönetimi Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Bir Sağlık Yöneticisinin Kız İsteme Serüveni” adlı tiyatro gösterisi ile devam etti. Tiyatro gösterisinin akabinde, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Budak, günün anlam ve önemine binaen bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Program içeriğinde yer alan ve jüri koltuğunda Sağlık Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinin, sahnede ise Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerinin olduğu karaoke yarışması kapsamında; eseri doğru okuma, ses güzelliği, sahne kullanımı, özgüven ve seyirci alkışı kriterleriyle değerlendirilen yarışma sonucunda; 4. sınıf öğrencilerinden Birsen Şahinkaya, seslendirmiş olduğu “Allı Gelin” isimli türküyle, yarışmanın birincisi oldu. Kısa bir aranın ardından, Sağlık Yönetimi Bölümü üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinin akademik bilgilerini yarıştırdığı “Kim Yönetici Olmak İster?” isimli bilgi yarışmasıyla programa devam edildi. Üçüncü sınıf takımının kazandığı yarışmanın ardından Sağlık İdarecileri Günü için hazırlanan pastanın, bölüm hocaları ve öğrenciler tarafından kesilmesi ve katılımcılara ikram edilmesiyle program sona erdi.