Coğrafya Bölümü Öğrencilerimize Teknik Gezi Düzenlendi

Üniversitemiz Coğrafya Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Deniz Cengiz tarafından yürütülen “Göç ve Hareketlilik” dersi kapsamında, öğrencilerimizin katılımlarıyla, Hatay ili Antakya ve Samandağ ilçelerine teknik gezi düzenlendi.

Gerçekleştirilen arazi çalışması kapsamında, dersin mahiyetine dair gözlemlerden yararlanılarak, söz konusu mekânsal birimlere yönelik meydana gelen insan hareketliliğinin/göçün mekânsal yansımaları tartışıldı. Ayrıca dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri olan Antakya Mozaik Müzesi gezilerek görsel yapılardan faydalanıldı; kentin tarihsel süreçte geçirdiği yerleşme evreleri hakkında bilgiler verildi. Bununla birlikte Samandağ ilçesinde kadim dönemlerde kurulmuş yerleşmeleri tanımak adına Titus Tüneli ve Beşikli Mağaralar/Kaya Mezarları sahasında gözlemler gerçekleştirildi.