Üniversitemizde "Türkiye'de Kapsayıcı Eğitimin Değerlendirilmesi" Başlıklı Söyleşi Gerçekleştirildi

Üniversitemizde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, özel gereksinimli bireylerle ilgili farkındalık oluşturmak ve bilgi sağlamak amacıyla Engelsiz Üniversite Birimi ve Özel Eğitim Bölümü ortaklığında, Mühendislik-Mimarlık Konferans Salonu’nda etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında, Gaziantep Üniversitesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Emrah Demir ve ABD’de Post-Doktora çalışmaları yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nden Doç Dr. Halis Sakız,  Birleşmiş Milletler tarafından 2022 yılı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü teması olarak belirlenen Kapsayıcılık ve İnovayon konulu sunumlar geçekleştirdiler.

Demir, "Türkiye'de Kapsayıcı Eğitimin Değerlendirilmesi" konulu konuşmasında, kapsayıcı eğitimin genel hatlarıyla ne olduğundan ve kapsayıcı eğitimin yasal dayanaklarından bahsetti. Sakız ise "Eğitimde Kalitenin Sürdürülmesinde Kapsayıcılığın Yenilikçi Rolü" adlı konuşmasında sadece engelli bireyleri değil tüm dezavantajlı öğrencileri kapsayan  eğitim öğretim ortamları oluşturulmasının öneminden bahsetti.