Üniversitemizde “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” Kapsamında Etkinlikler Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sağlık Topluluğu bünyesinde, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerimiz tarafından, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında etkinlikler gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültemiz Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Şenay Şekeroğlu’nun öncülüğünde Öğr. Gör. Funda Gül Bilgen, Dr. Öğr. Üyesi N. Nesrin İpekçi ve Araş. Gör. Büşra Atsal tarafından koordine edilen etkinliklerde, Üniversitemiz Merkez Kampüsü, Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesi ve Kilis Devlet Hastanesi’nde stantlar kuruldu. Afişler asılıp broşür dağıtımı yapılarak Üniversitemiz akademik ve idari personelleri, öğrencileri ve Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesi ve Kilis Devlet Hastanesi’nde hizmet alan hasta ve hasta yakınlarına yönelik farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz, Kilis Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Kilis İl Emniyet Müdürlüğü ve Kilis Jandarma Komutanlığı personellerinin katılımı ile ilimiz Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliklere katıldı.

Gerçekleştirilen etkinlikte şiddetin öncelikle bir insan hakları ihlali olduğu, şiddete karşı sessiz kalınmaması gerektiği belirtildi. Şiddete maruz kalan kadınların veya tanık olan şahısların 112 Acil Çağrı Merkezi ve Alo 183 Sosyal Hizmet Danışma Hatlarını arayarak veya KADES uygulaması üzerinden şikâyet/ihbar başvurusu yapabilecekleri anlatıldı. Şiddet mağdurlarına verilen hizmetler, hakları, alınabilecek tedbirler ve KADES uygulaması vb. konularda bilgiler paylaşılarak, broşürler dağıtıldı.