Dr. Öğr. Üyesi Hasan Yenidoğan, TRT GAP Radyosu’na Konuk Oldu

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Yenidoğan, TRT GAP Radyosu’nda “Mezopotamya Altın Topraklarda Yolculuk” köşesine konuk oldu. Yenidoğan, “Haçlı Seferleri Dönemi Kalelerinden Olan Ravanda Kalesi’nin Tarihi ve Özellikleri” başlığı altında Haçlı Seferleri’nin nedenlerini, Papa II. Urban’ın 27 Kasım 1095 tarihinde Fransa’nın Klermont şehrinde kurulan konsülde yaptığı “Haçlı Seferleri’ne Çağrı” konuşmasını referans göstererek izah etti. Ardından Ravanda Kalesi’nin Haçlılar için stratejik, ticari ve askeri olarak taşıdığı öneminden bahseden Yenidoğan; Haçlıların Türklerden Antakya, Urfa gibi merkezleri ve Ravanda gibi kaleleri almasının nedenini bölgede yaşanan siyasi birlik sorununa bağlayarak açıkladı.Dr. Öğr. Üyesi Hasan Yenidoğan, Ravanda Kalesi’nin 1097 yılından 1151 yılına kadar Haçlıların idaresinde kaldığını ve Türklerin kaleyi tekrar nasıl ele geçirdiğini ifade etti. Ardından Kale’nin yapılış tarihinden ve yapısal özelliklerinden bahsederek sözlerini tamamladı.