KİYÜ ile İstanbul Üniversitesi  Arasında YÖK Anadolu Projesinin II. Toplantısı Gerçekleşti

İstanbul Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ile bir araya geldi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın makamında gerçekleştirilen görüşmede, YÖK Anadolu Projesi kapsamında, üç üniversite arasındaki ikili iş birlikleri konuşuldu. Kilis’te gerçekleşen ilk görüşmenin ardından İstanbul Üniversitesi öğretim üyeleri Üniversitemizde ders vermeye başlamıştı. Bu toplantıda projenin daha ileriye taşınması için bazı konular müzakere edildi. Bu bağlamda bir ortak araştırma merkezi kurulması, sempozyum ve benzeri bilimsel etkinlikler düzenlenmesi konusunda mutabakata varıldı.

Görüşmede Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Aldemir, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Haluk Alkan ve Prof. Dr. İlyas Topsakal, İÜ Genel Sekreteri Metin Küçük, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Eray Yurtseven de hazır bulundu.