Üniversitemiz ile İstanbul Üniversitesi Arasında “YÖK Anadolu Projesi” Protokolü İmzalandı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde ve Yükseköğretim Kurulu’nun desteğiyle hayata geçirilen  “YÖK Anadolu Projesi” kapsamında Üniversitemiz ve İstanbul Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kütüphane ve Kongre Merkezi Senato Salonu'nda düzenlenen imza törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ile İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Alkan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Eray Yurtseven, İstanbul Üniversitesi Genel Sekreteri Metin Küçük ile Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Halil Aldemir,  Prof. Dr. Mehmet Ali Yıldırım; Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Kanter, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Seyrek, Üniversitemiz Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Altuncu ve Genel Sekreteri Necdet Bozgeyik katıldı.

Protokollerin imzası öncesinde Rektörümüz Karacoşkun; Kilis'in 5 bin yıllık kadim bir tarihe sahip olduğunu, birçok tarihi olaya şahitlik ettiğini; sınıra en yakın il olması nedeniyle şehrimiz insanlarının, öne çıkan ensar vasfı özellikleri sayesinde kardeşçe bir arada yaşama örneği gösterdiğini dile getirerek; böyle bir şehirde yer alan üniversitede görev yapmanın mutluğunu yaşadığını dile getirdi.

Karacoşkun, Üniversitemizin 14 yıllık genç bir üniversite olduğunu belirterek 3 ayrı kampüste 8 fakülte, 2 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu, 14 araştırma merkezi, seralar, zirai ürün alanları, araştırma laboratuvarları, Orta Doğu Araştırma Merkezi, Kilis Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi ile kentin niteliğine değer kattığını ifade etti.

Prof. Dr. M. Doğan Karacoşkun, “YÖK Anadolu Projesi” kapsamında; seçkin, gözde ve köklü bir üniversite olan İstanbul Üniversitesi ile iş birliği içerisinde bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. Yekta Saraç, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve idarecilerine teşekkür ederek bu protokolün Kilis 7 Aralık Üniversitesinin daha ileri bir noktaya ulaşmasını sağlayacağını, bu projenin hem öğrencilerin eğitim süreçlerine hem de akademisyenlerimizin bilimsel çalışmalarına katkı sağlayacağını vurguladı. Konuşmanın devamında Rektörümüz, İstanbul Üniversitesiyle imzalanan protokol sonucunda; akademik alt yapı, kütüphane, projeler ve etkinlikler noktasında deneyimlerden yararlanacak olmanın Üniversitemizde heyecan oluşturduğunu ifade etti.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Kilis 7 Aralık Üniversitesine yeniden atanan Rektörümüz Karacoşkun’u tebrik ederek Kilis'te bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Hayata geçecek olan bu projenin oldukça önemli olduğunu belirten Rektör Ak, projeye başından beri destek verdiklerini vurguladı. Ayrıca kalite değerlendirilmesinden defalarca geçmiş, dolayısıyla uluslararası alanda önde olan 154 ülkeden 8 bin 800 uluslararası öğrencinin bulunduğu bir üniversite olarak; akademik çalışmalar, uluslararasılaşma hedefleri, araştırma ve uygulama faaliyetleri, veri tabanlarından istifade ve proje konuları gibi birçok alanda karşılıklı paylaşım içerisinde olacaklarını söyledi.

YÖK Anadolu Projesi ile kıdemli ve genç üniversitelerin karşılıklı iş birliği içerisinde olacaklarını ifade eden Ak;  Kilis 7 Aralık Üniversitesi ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İlahiyat, Doğu Dilleri ve Edebiyatı programlarında birlikte çalışma yapacaklarını, projeleri yürütmenin yanı sıra tüm imkânları da bütün alanlarda karşılıklı olarak paylaşılacaklarını söyledi. İstanbul Üniversitesi Rektörü Ak, projenin her iki üniversiteye de hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

İyi dilek ve temennilerin ardından İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Doğan Karacoşkun, “YÖK Anadolu Projesi” protokolünü imzaladılar. Protokol töreninden sonra Prof. Dr. Mahmut Ak, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlük şeref defterini imzaladı. Üniversitedeki görüşmelerin ardından Kilis Valisi Recep Soytürk ile Valilik makamında bir araya gelen heyet; Kilis’in tarihsel, kültürel ve mimari alanlarında incelemelerde bulundu.

,