KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü

İngilizce Muafiyet Sınavı Duyurusu

2020-2021 akademik yılında İNG-101 ve İNG-102 kodlu İngilizce-1 ve İngilizce-2 derslerinden muaf olabilecek öğrencileri belirlemek için muafiyet sınavı yapılacaktır.

Muafiyet sınavına sadece yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile okulumuzun bölümlerinden birinde geçen yıl hazırlık eğitimi almış olup bu yıl birinci sınıfa ilk defa başlayacak olan öğrenciler girebilir.

Yurdumuzu da dünyanın geriye kalan yerlerinde olduğu gibi etkisine alan küresel salgın hastalık nedeniyle bu yılki sınavımız sanal ortamda gerçekleşecektir.
Anne babalarının bizlere emaneti olan öğrencilerimizin sağlığı bizim için her şeyden önce gelir.

Sınava girmeden önce bilinmesi gerekenler:
Verilen bilgileri lütfen dikkatlice okuyunuz.

SINAVA GİRMEK MECBURİ DEĞİLDİR.

1. Muafiyet sınavından alınacak olan not, üniversitemizin sınav yönetmeliğindeki aşağıda gösterilen not baremine göre değerlendirilip harf notuna çevrilerek söz konusu ortak zorunlu Yabancı Dil dersinin güz ve bahar dönemi notu olarak öğrenci işlerince sisteme kalıcı not olarak işlenecektir. İngilizce bilginiz iyi değilse ve düşük geçer not alma riskiniz varsa sınava girmeyiniz.

Ders Notu           Katsayısı

AA                  90–100

BA                  85–89

BB                  80–84

CB                  70–79

CC                  60–69

DC                  55–59

DD                  50–54

FD                  40–49

FF                  0-39 ve aşağısı

2. Sınava tek giriş hakkınız vardır.

3. Sınav soruları A1 ve A2 seviyesinde İngilizce bilgisini test eder.

4. Sınava düzgün internet bağlantısı olan bir bilgisayardan giriniz. Sınava tablet ya da telefondan girmek bazı soruları yapamadan geçmek zorunda kalmanıza neden olabilir.

5. Sınavın süresi tüm soruları yapmanıza yetecek şekilde belirlenmiştir. Verilen sürede sınavın tamamını yapamadıysanız, dersi geçmek ve muaf olmak için bilmeniz gerekenleri bilmiyorsunuz demektir.

6. Sınava girebilmek için normalde derslerinizi almak için girdiğiniz UZEP sistemine giriş yapıp İngilizce dersi ekranını açınız. Sınav portalı o haftaki dersiniz gibi ekranda görünecektir.

7. Sınav 14 Kasım 2020 Cumartesi günü sabah saat 8:00 ile 15 Kasım Pazar 17:00 arasında erişime açıktır.

8. Ön kayıt veya başvuru yoktur. İngilizce UZEP dersine kayıtlı olmak yeterlidir.

Hepinize Başarılar dileriz.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü