Üniversitemiz YKS’de %96 Doluluk Oranına Ulaştı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, bölüm/program tercihlerinde %96’lık doluluk oranıyla %93 olan Türkiye ortalamasını aşarak büyük bir başarıya imza attı.

Bu yıl uluslararası öğrenci statüsüne sahip olanlarla birlikte toplam 2953 öğrenci, Üniversitemizdeki lisans/önlisans düzeyindeki bölüm ve programlar ile özel yetenek sınavıyla öğrenci alan BESYO’da öğrenim görmeye başlayacaktır.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, “Öncelikle Üniversitemizi tercih ederek KİYÜ ailesinin bir parçası olan öğrencilerimi tebrik ediyorum. Yerleştirme bazında %96 gibi çok başarılı bir oran yakaladık. Yeni bölüm ve programlar konusunda çok çaba sarf ettik ve mesleki anlamda geçerliliği ve seçkinliği olan bölümler açtık. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimiz, sizleri artık ailenizin bir emaneti olarak görüyoruz. Eğitim hayatınız boyunca bireysel ve akademik gelişiminize katkıda bulunmak için buradayız. Sizlere başarılı ve huzurlu bir eğitim hayatı diliyor, Üniversitemize hoş geldiniz diyorum.” ifadelerini kullandı.