Hemşirelik Bölümü Öğrencileri Yaşlılarımızı Ziyaret Etti

Üniversitemiz Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri “Yaşlı Bakım Hemşireliği” dersi kapsamında Öğr.Gör.Funda Gül Bilgen’ in koordinasyonunda  yaşlı insanlarımızla hoşça vakit geçirerek farklı bir etkinliğe imza attılar.

Yaşlılarımıza ulaşmamızı sağlayan Kadın Birliği Derneği(KABİDER)’nin Çok amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ile beraber yürütmüş oldukları “Yaşayan Çınarlar” projesi çerçevesinde yaşlı bireyler, evlerinde ziyaret edildiler. Öğrencilerimiz, yaşlılarımızın tansiyonlarını ölçtüler ve sağlıklarıyla ilgili bilgiler paylaşarak onlarla sohbet ettiler.

Öğrencilerimiz, yaşlılığın doğurduğu ihtiyaçları ve bu ihtiyaçların çözümünde yaşanan güçlükleri, ziyaret ettikleri yaşlılarla birebir görüştüklerinde daha iyi anladıklarını dile getirdiler. İnsanların yaşlandıkça toplumdan, yaşamdan uzaklaşmalarının onları mutsuz ettiğini bizzat gözlemlediler.

Küçücük bir ziyaretle kocaman mutluluklar yaşattıklarını gören öğrencilerimiz, toplum olarak yaşlı bireylerimize sahip çıkmamızın önemini yaptıkları bu etkinlikle vurguladılar. Hemşire adaylarımız, kendilerine kapılarını açan bu güzel insanlara hazırlamış oldukları küçük hediyelerini takdim ederek teşekkürlerini ilettiler.