-
Bir Hoş Sadâ: Türk Sanat Müziği Konseri
-
Düşlü Yorum Düşünü Yorum: Kitap Yorumlaması
-
Ney Dersleri Eğitimi
-
UYAP Portalları: Yargıda Elektronik Hizmetler Konferansı
-
Erken Fark Edersen Çok Şey Fark Eder: Meme Kanserinde ...
-
Conference Titled “Purification Through Prayer” Held at Our ...
-
“Being a Student in Gaza” Exhibition Opened at Our ...
-
Technology Transfer Processes from Research to ...
-
EU-COST Actions Participation Project Training” Held at Our ...
-
Kilis 1st Book Fair Opens Its Doors
-
Orientation Programme Held at Our University
-
13th International Congress on Accounting and Finance ...
-
Memory of the Land: The Middle East – Ceramics” Event Held ...
-
Turkish Traces in the Middle East II: Handicrafts” Event ...
-
Rector Akman Attends the “Our Prophet and Noble Morality” ...
Conference on “Turkey–Jordan Relations” Held at Our University
Üniversitemizde “Türkiye-Ürdün İlişkileri” Konferansı Düzenlendi
Üniversitemizin İlahiyat Fakültesi tarafından “Türkiye-Ürdün İlişkileri” başlıklı bir konferans düzenlendi ve konferans, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Programda Ürdün El-Zaytoonah Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Rasha Adnan konuk konuşmacı olarak yer aldı. Konferansta Türkiye ve Ürdün arasındaki ilişkiler tarihsel, kültürel, dini, siyasi ve ekonomik açılardan incelendi.
Konferans sırasında, iki ülke arasındaki ilişkilerin Osmanlı mirasına dayanan ortak bir tarihi miras tarafından şekillendirildiği ve bunun da güçlü bir kolektif kültürel hafızanın oluşmasına katkıda bulunduğu vurgulandı. Kültürel etkileşimin dil, gelenekler ve akademik işbirliği yoluyla devam ettiği, dini bağların ise ortak değerler ve paylaşılan kutsal mekanlar aracılığıyla güçlendiği belirtildi.
Programda ayrıca, karşılıklı saygı ve bölgesel iş birliğinin iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin temelini oluşturduğu vurgulandı. Buna ek olarak, gelişen ekonomik ilişkilerin, karşılıklı yatırımların ve artan ticaret hacminin, ticaret alanındaki ikili iş birliğini desteklemeye ve güçlendirmeye devam ettiği belirtildi.










