-
Üniversitemizde "2025-2026 Cübbe Giyme Töreni" ...
-
Üniversitemizde “2025–2026 Akademik Yılı Genel Mezuniyet ...
-
Rektörümüz Akman, "Fikir Sahnesi: Dijital Zihinler 2.0" ...
-
III. Uluslararası Mercidabık Kongresi Açılış Programı ...
-
Üniversitemizde “Macbeth” Oyunu Sahnelendi
-
Üniversitemizde Futbol Turnuvası Final Müsabakaları ve Ödül ...
-
Üniversitemizde “Gönlümüzdeki Nağmeler” Halk Müziği Konseri ...
-
Konser
-
Konser
-
Futbol Turnuvası
-
Fikir Sahnesi
-
Bergüzar Sıra Gecesi
-
Müzik ve Performans
-
Üniversitemizde TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimi Düzenlendi
-
Üniversitemiz, “1416 Bursları Üniversite Koordinatörleri ...
Üniversitemizde "2025-2026 Cübbe Giyme Töreni" Gerçekleştirildi
Üniversitemiz 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Cübbe Giyme Töreni, akademik personel ve davetlilerin katılımıyla Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Zekeriya Akman açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında akademik cübbenin; bilimsel sorumluluğu, emeği, akademik birikimi ve üniversite kültürünü temsil ettiğini ifade eden Rektörümüz Akman, üniversitelerin gelişiminde akademisyenlerin üstlendiği role dikkat çekti.
Rektörümüz Akman konuşmasında, üniversitelerin değişen dünyada bilgi üreten, araştıran, topluma rehberlik eden ve geleceği şekillendiren kurumlar olduğunu belirterek, akademik çalışmaların niteliğinin yükseköğretim kurumlarının gelişimindeki temel unsurlardan biri olduğunu vurguladı. Üniversitemizin bilimsel üretim kapasitesini artırma, uluslararası iş birliklerini geliştirme ve öğrencileri daha güçlü akademik imkânlarla buluşturma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Rektörümüz, akademik dayanışma kültürünün güçlendirilmesinin önemine değindi.
Tören kapsamında 2025-2026 Akademik Yılı içerisinde üniversitemize atanan araştırma görevlisi ve öğretim görevlilerine göreve başlama belgeleri takdim edildi. Ardından Dr. Öğr. Üyesi kadrosuna atanan akademisyenler belgelerini aldı.
Tören, üniversitemizde Doçent ve Profesör ünvanına yükselen öğretim üyeleri için cübbe giyme merasimi ile son buldu.
























