Kıraathane Söyleşileri/Popüler Kültür ve Algı Yönetimi

Üniversitemizde gerçekleştirilen "Kıraathane Söyleşileri"nin 13.süne OMÜ Eğitim Fakültesi Sekreteri Tevfik Yılmaz Demir konuk oldu. 16.12.2019 tarihinde Kitap Beşiği Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte Demir, “Popüler Kültür ve Algı Yönetimi” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Tevfik Yılmaz Demir; kültür, popüler kültür, medya, algı yönetimi, insanların yalnızlaştırılması ve özgürleştirilmesi konuları ekseninde değerlendirmelerde bulundu.

Demir, özgürlüğün bundan 20 yıl öncesine kadar düşünce ve fikirlerin özgürleşmesi kapsamında değerlendirildiğini ancak yaşadığımız absürt çağda, tüm kavramlarımızda olduğu gibi, özgürlük kavramında da daralmaya ve dejenerasyona gidildiğini ifade etti.

Demir, "Günümüzde bireylerin tüm sınırları zorladıkları, sınırsız ve kelimenin tam anlamıyla hadsiz bir özgürlük talebinde bulundukları dikkatlerden kaçmamaktadır" dedi. Bunun küreselleşmeden bağımsız düşünülemeyeceğini ve özellikle bizim gibi gelişmekte olan ve genç nüfusu zengin olan topraklarda sosyal medya ve iletişim araçlarındaki gelişmenin insani ve vicdani olandan ziyade ticari kaynaklı olduğunu sözlerine ekledi.

Soru-cevap kısmından sonra çay ikramı ile devam eden söyleşi, Rektörümüz Prof. Dr. M. Doğan Karacoşkun'un plaket takdimi ile son buldu.