Kilis Eğitim Çalıştayı Düzenlendi

“Herkes İçin Eğitim” sloganıyla Kilis Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kilis 7 Aralık Üniversitesinin ortak düzenlediği 25-26 Kasım tarihleri arasında devam edecek Kilis Eğitim Çalıştayı üniversitemizde başladı.

Kentteki Türk ve Suriyeli öğrencilerin eğitimine katkı sunmak amacıyla KİYÜ Mimarlık Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştayda konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, eğitimin genel anlamının istendik davranışlar oluşturma süreci diye tanımlandığını ifade etti. Eğitimin sadece akademik başarıya odaklanmasının yanlış olduğunu aktaran Prof. Dr. Karacoşkun:

"Üniversitesi sınavında veya LGS'de ya da bu tarz sınavlarda öğrencinin sadece ne kadar puan aldığına, matematikten kaç net çıkardığına odaklanıyoruz. Hem anne babalar hem de eğitimciler olarak bütün enerjimizi buna sarf ediyoruz. Böyle olunca bir öğrenci birçok düşünür ve yazarı öğreniyorum diyor, evet öğreniyor ama bunları okumuyor. Davranış değişikliği oluşturabilmek dediğimiz şey bilgiyi gasp etmek değildir. Çağdaş sosyal psikologlardan birisi olan Erich Fromm bunu gaspçılık olarak tanımlar. Bu bir davranış değişikliği olayı değildir. Bilgi olmadan olmaz, ama o bilgi sadece zihinlerimizde kalır ve eğer davranışlarımıza dönüşmezse burada problem olur. Bunun için salt akademik başarıya odaklanmayı ülke için insanlar için önemli bir sorun olarak gördüğümü burada açıkça ifade etmek istiyorum. " şeklinde konuşmalarını tamamladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt da konuşmasında, ülkemizdeki ve ilimizdeki eğitim sorunlarını tartışmak ve çözüm önerilerini paylaşmak amacıyla üniversitemizin katkılarıyla bir çalıştay düzenlediklerini belirterek, çalıştayın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Üniversitemizde devam eden çalıştay süresinde;

Okul Öncesi Masası, İlkokul Masası, Ortaokul Masası, Hayat Boyu Öğrenme Masası,Yabancı Dil Masası, Kapsayıcı Eğitim Masası, Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri Masası, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Masası, İmam-Hatip Okulları Masaları, Özel Eğitim ve RAM Masası, Anadolu Liseleri Masası isimli oturumlar gerçekleştirilecektir.