Kız Çocukları İçin Farkındalık Etkinliği

11 Ekim Türkiye, Kanada ve Peru’nun önerisiyle; 2012’den beri Birleşmiş Milletler üye ülkeleri tarafından alınan kararla “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kutlanmaktadır. “Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri"ne ulaşılması ve kız çocuklarının kendilerini etkileyecek kararların alınmasına katılımı açısından kız çocuklarının desteklenmesinin gerekliliği vurgulanmıştır. Kız çocuklarının güçlendirilmesinin ve onlara yatırım yapılmasının son derece önemli olduğu, ayrıca bunun başarılmasının kız çocuklarına karşı ayrımcılık ve şiddeti önleyeceği, onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlayacağı belirtilmiş, kız çocuklarının güçlendirilmesinde ailelere ve toplumlara büyük rol düştüğü de vurgulanmıştır.

Bu amaçla farkındalığı arttırmak için sosyal sorumluluk dersi kapsamında, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Elif Akın Kazancıoğlu ve Kilis Çocuk Gelişim Merkezi Müdürü Hülya Soydinç tarafından düzenlenen etkinlikte, SHMY İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri Çocuk Gelişim Merkezinden gelen bir grup kız öğrenci ile dostluk maçı yaptılar, çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiler ve gönüllerince eğlendiler.