11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Uluslararası Konferansına Katıldık

UNICEF’in Birleşmiş Milletler Türkiye, Aydın Doğan Vakfı ve UN Women ile ortaklaşa düzenlediği ve bu yılkieması “Kız Çocuklarının Güçlenmesinde Başarı Hikâyeleri: Görünmez Engelleri Aşmak” olan 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü 2019 Uluslararası Konferansı İstanbul’da düzenlendi. Konferansa, Kilis 7 Aralık Üniversitesini temsilen UNICEF Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Halil Uzun, UNICEF Akran Mentörlük Programı gönüllüleri ve Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Seda Can Canlı ve Sınıf Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Fatma Çağla Uzun katıldı.

Programda, moderatörlüğünü New York Üniversitesinden Prof. Dr. Selçuk Şirin’in yaptığı “Güçlenme Hikâyeleri: Destekleyici Toplumun ve Okul Ortamının Rolü” isimli panel gerçekleştirildi. Konferansın ikinci paneli, “Meslek Yaşamında Başarı Hikâyeleri: Toplumsal Cinsiyet Engellerini Kaldıran Kadınlar” başlığında oldu.