Üniversitemizde Çocuk ve Eğitim: Atölye Çalışmaları Düzenlendi

Üniversitemizde “Çocuk ve Eğitim: Atölye Çalışmaları” isimli Okul Öncesi Öğretmen Adayları ve Öğretmenlerine Yönelik Eğitmen Eğitimi Atölyeleri gerçekleştirildi. Üniversitemiz Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen atölyelerde okul öncesi öğretmenleri ve öğretmen adayları çeşitli atölyelere katılmanın heyecanını yaşadılar. Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen açılış töreni, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Simsar'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Açılış konuşmasının ardından Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Konferans Salonu önünde yapılan ikramlar ile katılımcılarla öğretim üyeleri tanıştılar ve sohbet etme imkânı buldular. Ardından Çukurova Üniversitesi'nden misafir öğretim görevlisi olarak gelen Dr. Öğr. Üyesi Şule Erden "Müzede STEM Atölyesi", Adıyaman Üniversitesi'nden misafir öğretim elemanı olarak gelen Arş. Gör. Ayşe Duran Yılmaz "Çok Kültürlü Ortamlarda Değer Eğitimi Çalışmaları" ve üniversitemiz Okul Öncesi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Simsar tarafından "Fen ve Matematiğin Doğası" isimli atölyeler düzenlendi.

Öğle arasından sonra Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Halil Uzun tarafından "21. Yüzyılda Anne-Baba Olmak", Arş. Gör. Vakkas Yalçın tarafından "Tasarım Odaklı Düşünme: STEM Atölyesi" ve Arş. Gör. Hızır Dinler tarafından "Eğitim Sürecinde Yenilikçi Çözümler: Artırılmış Gerçeklik" isimli atölyeler düzenlendi. Katılımcılar düzenlenen atölyelere merakla ve ilgiyle katıldılar.

Atölyelerin sona ermesinin ardından gerçekleştirilen kapanış töreninde Okul Öncesi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Simsar, "Üniversitemiz, halkla iç içe olmak istiyor. Eğitim bizim uzmanlık alanımız, bu alanda Milli Eğitimde ya da özel kurumlarda aktif olarak görev alan tüm hocaların, bu ve ileride yapacağımız atölyelerle arkasındayız. Öğretmenlerin günlük eğitim akışlarındaki problemlerini uzmanlığımızla çözmek istiyoruz. Bu atölye çalışması, bizim için bir ilkti ama asla son değil. Bundan sonra katılımcıların talepleri doğrultusunda, ihtiyaçlarına göre alanında uzman öğretim görevlilerinin de katılacağı daha nice atölye ve destekleyici eğitimler düzenleyeceğiz." dedi.

Çocuk ve Eğitim: Atölye Çalışmaları, katılımcıların katılım belgesi ve atölye düzenleyen hocalara teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.