Üniversitemizde  2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde (KİYÜ) 2018-2019 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Üniversitemiz konferans salonunda düzenlenen törende öğrenciler, mezun olma heyecanı yaşadılar. Rektörlük konferans salonunda gerçekleşen mezuniyet tören programı, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program Gülçin Şendoğan ve Edibe Narçın Şendoğan kardeşlerin piyano dinletisi ile devam etti.

Musiki dinletisi ardından kürsüye çıkan Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, başarmanın tek yolunun çalışmak olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Önemli olan babanızın veya dayınızın kim olduğu, diplomanızın denkliği değil, başarınızın devamlılığı. Üniversitemizde bazı bölümlerin hoca sayıları fazla olmayabilir ama şuna inanın; hocalarımız gerçekten çok yetenekli ve çok iyi işler çıkarabiliyor. Bugün sizlerin mürüvvetinizi gördük. Bizim için öğrenci mezun etmek onların mürüvvetini görmektir. İnşallah başka mürüvvetleri anne babalarınızla birlikte yine görmeyi umut ediyoruz."

Konuşmanın ardından Sosyal Bilimler alanında üniversite 1.’si FEF Tarih Bölümü öğrencisi Rukiye Tekin, Fen Bilimleri alanında üniversite 1.’si FEF Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Elif Uzun ve Sağlık Bilimleri alanında üniversite 1.’si olan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Büşra Dürmüş’e ödülleri ve belgeleri protokol üyelerince verildi. Ayrıca fakülte ve bölümlerde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Mezuniyet törenine, Vali Recep Soytürk, Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Fatih Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Adalet Komisyonu Başkanı Harun Ceyhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Başaklıgil, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, öğrenciler ve akademisyenler katıldı. Tören, mezun öğrencilerin diplomalarını alması, hatıra fotoğrafı çektirmesi ve keplerini havaya atmasıyla sona erdi.