Âşıklık Geleneği Müzik ve Şiir Dinletisi

Bahar Şenliklerinin 2. gününün bir diğer programı da Dil ve Edebiyat Topluluğu öğrenci ve danışmanlarının koordine ettiği Âşıklık Geleneği Müzik ve Şiir Dinletisi’ydi. Rektörümüz M. Doğan Karacoşkun, akademik personelimiz ve pek çok öğrencimizin katıldığı etkinlik, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Öğrencilerimiz, Erzurumlu Emrah, Köroğlu, Âşık Veysel, Âşık Kara Mehmet, Âşık Karakılçık, Âşık Şahballı, Hacı Karakılçık, Âşık Mahsunî Şerif gibi kıymetli halk ozanlarının taşlama, sicilleme ve yalanlama gibi tarzlardaki şiirlerini seslendirdi. Öğrencilerimiz ayrıca gelin-kaynana atışması ve bağlama eşliğinde şarkı performansı da gerçekleştirdi.

Program, öğrencilerimizin koro hâlinde söyledikleri şarkılarla sona erdi. Rektörümüz Karacoşkun,  programda emeği geçenlere teşekkür ederken topluluk öğrencileri ve danışmanlarıyla hâtıra fotoğrafı çekildi.