Üniversitemizde Tanıtım ve Kariyer Günü Etkinliği Düzenlendi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak girişimleriyle kariyer günü etkinliği düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Musabeyli Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Polateli Kaymakamı Mahmut Şener ve Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un yanı sıra liseli birçok öğrencinin tâkip ettiği program, İl Milli Eğitim Müdürü Akkurt’un açılış konuşmasıyla başladı. Akkurt, mîmarisi, imkânları ve bölümleriyle pek çok üniversiteden daha iyi durumda olduğuna inandığı Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nin bu tarz etkinliklerinin faydalı olmasını temenni etti.

Rektörümüz Prof. Dr. M. Doğan Karacoşkun,  ilçelerde ve il genelindeki okulları kurduğu ekiple ziyâret ederek üniversitemizin tanıtım çalışmalarında büyük pay sâhibi olan Doç. Dr. M.Ali Yıldırım’a ve ekip arkadaşlarına teşekkür ettiği konuşmasında,  üniversitemizde öğrenci olmanın kazandırabileceği avantajları öğrencilerle şu sözlerle paylaştı: “Neyi,  nîçin tercih ettiğinizi iyi hesap edin.”

Dr. Öğr. Üyesi M. Akif Karaman, öğrencilerin enerjisini överek başladığı sözlerini istihdam, âilesel gelişim, sosyal gelişim, kişisel gelişim ve maddî - mânevî tasarruf değişkenleri ile üniversite eğitiminin muhtemel ilişkisine değinerek sürdürdü. Dr. Öğr. Üyesi Karaman, konuşmasını Alice Harikalar Diyarı’ndan alıntı yaparak bitirdi: “Gitmek istediğin yeri bilmiyorsan hangi yolu seçtiğinin önemi yok...”

Konuşmaların ardından öğrenciler, öğretim elemanlarımız eşliğinde üniversitemizin merkez kampüsünü gezdi.

Programın öğleden sonraki oturumuna Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Halil Seyrek de bir konuşma yaparak, mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.