Yabancı Uyruklu Öğrencilerle Söyleşi

Üniversitemizde Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Kilis Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün ortak girişimleriyle “Yabancı Uyruklu Öğrencilerle Söyleşi” gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ile akademisyen ve öğrencilerin tâkip ettiği söyleşiyi Doç. Dr. Halil Aldemir yönetti.

Kilis Göç İdaresi Müdürü Hasan Kahraman konuşmasında katılımcıları Göç İdaresi kurumunun Kilis’teki yabancı uyruklu sanatkâr, iş adamı ve çeşitli meslek erbâbıyla problemleri göz önüne alınarak planladığı, Kilis’in marka değerini de artıracak entegrasyon çalışmaları hakkında bilgilendirirken Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nin yabancı uyruklu öğrencilerine daha başarılı ve toplumsal anlamda yeterli hâle gelebilmeleri noktasında tavsiyeler verdi.

Yabancı uyruklu öğrencilerin sözlü ve yazılı sorularının İl Göç İdaresi Müdürü Hasan Kahraman ve ekibi tarafından cevaplanmasının ardından program sona erdi.