Prematüre Farkındalık Günü Etkinliği

Üniversitemiz Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından etkinlik düzenlendi. Prematüre (erken doğan) bebeklere dikkat çekmek amacıyla konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Y. Ş. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nden Öğr. Gör. Serap Özdemir tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı.

Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, erken doğan bebeklerin yaşadığı sorunlar ve toplumda oluşturduğu sorunlara çözümler üretmek amacıyla Dünya Sağlık Örgütü, UNİCEFF ve çeşitli sağlık kuruluşlarının geleceğimiz olan bebeklerin sağlıklı yaşamaları, fiziksel, psikolojik ve sosyolojik açıdan sağlıklı biçimde yetişmeleri için çalışmalar yaptıklarından söz eden Özdemir, dünyada olduğu gibi ülkemizde de bebek ölümlerinin büyük çoğunluğunun prematüreliğe bağlı sebepler yüzünden gerçekleştiğini belirtti. İstatistiki verilere göre Kilis’te de son 3 yılda bebek ölüm hızının yüksek olduğunu, ülkelerin gelişmişlik göstergelerinden birinin de bebek ölüm oranları olduğunu vurgulayan Özdemir, bu konuda kurumlararası çalışmanın önemine dikkat çekerek “önlemek tedavi etmekten daha iyidir” dedi.