Üniversitemizde “Türkiye’de Göç Deneyimi ve Göçün Geleceği-Göç Çalışmaları Sempozyumu Açılış Programı” Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Kilis Valiliği, Kilis Belediyesi, İstanbul Üniversitesi ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nin iş birliği ile düzenlenen Türkiye’de Göç Deneyimi ve Göçün Geleceği-Göç Çalışmaları Sempozyumu’nun açılış programı Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

“Türkiye’de Göç Deneyimi ve Göçün Geleceği” temasıyla düzenlenen sempozyuma, Kilis Valisi Recep Soytürk, Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürü Dr. Gökçe Ok, Belediye Başkanı Servet Ramazan, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Sezgin, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Alkan, Vali Yardımcıları, protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyum açılışında, Kilis Valisi Recep Soytürk, Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürü Dr. Gökçe Ok, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Alkan ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Rektör Yardimcımız Prof. Dr. Ruhat Yaşar konuşmalarıyla katkıda bulundular.

Göçün tarihçesi, göç sosyolojisi, Kilis’te göç, göç planlaması ve göçün geleceği gibi konuların üzerinde durulduğu açılış konuşmalarının ardından sempozyumun açılış oturumu Prof. Dr. Yücel Bulut’un oturum başkanlığı ve Prof. Dr. Nurcan Özgür Baklacıoğlu, Prof. Dr. M. Ruhat Yaşar ve Doç. Dr. İbrahim Efe’nin sunumlarıyla gerçekleştirildi.

İki gün boyunca devam edecek olan sempozyum youtube canlı yayını ile takip edilebilecek.