Üniversitemiz Bir Uygulama ve Araştırma Merkezi Daha Kazandı

Uzaktan eğitim; üniversite eğitiminin verildiği günümüz şartlarında eğitim ve öğretimin hızla bilgisayar ortamına geçtiği, zaman ve mekandan bağımsız, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğu olmadan mevcut bilgisayar teknolojileri vasıtasıyla tamamen sanal ortamda canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak  derslerin işlendiği; katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği ve görüntüleyebileceği, kaynak bilgilerine ulaşabileceği akılcı, çağdaş, yenilikçi bir eğitim sistemidir.

Üniversitemiz bünyesinde devam eden eğitim öğretim faaliyetleri kapsamında örgün olarak verilen bazı derslerin uzaktan eğitim yöntemiyle verilebilmesi için gerekli akademik ve teknik hizmetler Uzaktan Eğitim Koordinatörlüğünce gerçekleştirilmekteydi. 22. 06. 2021 tarihinde, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun başkanlığında Kütüphane ve Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirilen Senato Üyelerinin katıldığı toplantıda, 01 numaralı alınan karar doğrultusunda Uzaktan Eğitim Koordinatörlüğü yerine Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmasına karar verilmiştir. Üniversitemizde artık uzaktan eğitim ve öğretim faaliyetleriyle ilgili akademik ve teknik destekler Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde verilecektir.