Üniversitemizde HES Kodu Zorunlu Hâle Getirildi

Üniversitemiz yönetiminin almış olduğu karar doğrultusunda Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulama uygulamasına, bütün kampüs alanlarımızda sorunsuz bir şekilde başlanmıştır.

Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla vatandaşlarımızın ve personelimizin Üniversitemize girişlerinde, Covid-19 virüsü açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadıklarını kontrol etmek için HES kodu sorgulaması yapılmaktadır. Sorgulama sonucunda durumu "RİSKLİ" olan ziyaretçilerimizin kurumumuza girişine izin verilmemektedir. Konuyla ilgili olarak Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Doğan Karacoşkun, Covid-19 salgının başladığı ilk günden itibaren Üniversite yönetimi olarak aldıkları bütün kararlarda öncelikli olarak personelimizin, öğrencilerimizin ve Kilisli hemşehrilerimizin sağlığını düşündüklerini ve bu süreç içerisinde en önemli konunun insan sağlığının korunması olduğunu belirtti. Üniversite olarak Pandemi döneminde akademik, kültürel ve sosyal çalışmaların tüm birimlerde devam ettiğini vurgulayan Rektör Karacoşkun, gerçekleştirilen bu faaliyetlerin sorunsuz bir şekilde sürdürülmesinde insan sağlığını merkeze alan anlayışın ve gerekli tedbirler konusunda gösterilen hassasiyetin etkisinin büyük olduğunu söyledi.