Üniversitemizde 2019- 2020 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde (KİYÜ) 2019- 2020 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Üniversitemiz 15 Temmuz Meydanında düzenlenen törene, Vali Vekili Ömer Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tohumcu, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Sezgin, İl Jandarma Komutanı Albay Ersin Aslan, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’un ve Vali Vekili Ömer Yılmaz’ın konuşmasıyla devam etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun konuşmasında; “Yaşanan pandemi süreci bizim daha mantıklı kararlar almamızı gerekli kıldığı için belli alanlarda eğitimin online olarak gerçekleştirilmesi kararını aldık. En kısa sürede pandeminin sona ermesini ve yeniden normale dönmeyi umuyoruz. Bugün bu mezuniyet törenini de pandemi koşullarını dikkate alarak az sayıda öğrenci ve değerli protokol üyelerimizin katılımıyla yapmak istedik. Bu vesileyle değerli öğrencilerimizi tebrik ediyor bundan sonraki hayatlarında sağlık, afiyet ve başarı diliyorum. Bu ailenin fertleri olan siz değerli öğrencilerimizin güzel haberlerini almak bizleri de mutlu edecektir.” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Vali Vekili Ömer Yılmaz ise; öğrencilere burada aldıkları eğitimin bir son olmadığını hayatlarının geri kalan kısmında daha fazla çalışmaları gerektiğini söyledi ve hayat boyu öğrenme kavramının önemine değindi.

Tören, yapılan konuşmaların ardından Vali Vekili Ömer Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, fakülte dekanları ve meslek yüksekokulu müdürleri tarafından dereceye giren; Fen Bilimleri alanında üniversite 1.si Mimarlık- Mühendislik Fakültesi öğrencisi Ahmed Allu, Sosyal Bilimler alanında üniversite 1.si Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencisi Enis Ergin, Sağlık Bilimleri alanında üniversite 1.si Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi İlkay Öncü, Teknik Bilimler MYO 1.si Enes Yıldız, Sosyal Bilimler MYO 1.si Feryal Aydın, Sağlık Hizmetleri MYO 1.si Merve Karakuş ve Turizm MYO 1.si Büşra Bartu’ya ödüllerinin ve belgelerinin verilmesiyle devam etti. Ayrıca Rektör Karacoşkun, başarılı öğrencilere Kilis Vakfı Başkanı hayırsever iş adamı Yaşar Aktürk’ün gönderdiği altın hediyesini de takdim etti. Tören, mezun öğrencilerin diplomalarını alması, hatıra fotoğrafı çektirmesi ve keplerini havaya atmasıyla sona erdi.